U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica zaraze koronavirusom umrlo još 57 osoba, a registovano je još 6.903 zaražena.

Testirano je 18.232 građana, a na respiratorima se nalazi 279 pacijenata.

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je preminulo još 69 osoba, a pozitivnim na koronavirus označene su 7.782 osobe.

Testirano je 22.497 građana, a na respiratorima se nalazilo 270 pacijenata.

***

Noć u kovid bolnici u Batajnici je bila vrlo burna, rekla je direktorka dr Tatjana Adžić Vukićević i navela da je od juče u 17 časova, kada je bolnica počela sa radom, primeljno 95 pacijenata.

Prema njenim rečima, samo u toku noći je primljeno 80 bolesnika sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

“Na polunitenzivnoj nezi su 72 pacijenta, a u jedinici intenzivnog lečenja njih osmoro, od toga četiri priključeno na mehaničku ventilaciju”, rekla je Adžić Vukićević.

***

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 203 pacijenta sa simptomima koronavirusa. Svi pacijenti su u teškom stanju.

„Naš kapacitet je u potpunosti popunjen. Primorani smo da ubacujemo pomoćne krevete. Ali nije problem samo u smeštaju obolelih, već u činjenici da veći broj pacijenata ne bi imao ko da leči jer nam je trenutno više od 100 zdravstvenih radnika na bolovanju ili u izolaciji, od čega čak 30 lekara. I dalje smo prinuđeni da hospitalizujemo samo najteže slučajeve, po sistemu, koliko otpusta, toliko prijema“, kaže Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare