Foto:printscreen/googlemaps

„Naš kapacitet je u potpunosti popunjen. Primorani smo da ubacujemo pomoćne krevete. Ali nije problem samo u smeštaju obolelih, već u činjenici da veći broj pacijenata ne bi imao ko da leči jer nam je trenutno više od 100 zdravstvenih radnika na bolovanju ili u izolaciji, od čega čak 30 lekara. I dalje smo prinuđeni da hospitalizujemo samo najteže slučajeve, po sistemu, koliko otpusta, toliko prijema“, kaže Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 203 pacijenta sa simptomima koronavirusa. Svi pacijenti su u teškom stanju. Na respiratorima je trenutno šest pacijenata, dok je 11 na neinvazivnoj ventilaciji. Sva kiseonična mesta su zauzeta, oko 100 pacijenata prima dodatni kiseonik, a ima onih koji čekaju red da budu priključeni.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 50  zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je dvoje na bolničkom lečenju.

„Apelujemo na građane da budu odgovorni i poštuju sve mere. Samo tako možemo usporiti i zaustaviti cirkulaciju virusa i rasteretiti zdravstveni sistem. Svedoci smo da se u Braničevskom okrugu povećava broj inficiranih, pa je oprez još potrebniji. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja i nepotrebna kretanja, nosite maske“, navode iz Opšte bolnice u Požarevcu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar