U poslednja 24 časa u Srbiji su koronavirusom zaražene još 2.282 osobe, a od posledica zaraze ovim virusom umrlo je 10 ljudi.

U poslednja 24 sata testirano je 12.947 građana.

Trenutno je hospitalizovano 2.307 osoba, a na respiratoru se nalaze 74 pacijenta.

 

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji registrovano je još 2.181 novozaraženih osoba. Preminulo je 11 građana, a  na respiratorima je bilo 57 pacijenata.

******

Krizni štab preporučio je danas novu meru kojom se zabranjuje okupljanje više od pet osoba i na otvorenom, i u zatvorenom prostoru. Kako saznaje Nova.rs, nošenje maski napolju i dalje je samo preporuka.

I učenici srednjih škola biće na raspustu od 11. do 13. novembra, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. Izmena raspusta za učenike osnovnih škola nema – njihov raspust trajaće po predviđenom kalendaru od 11. do 13. novembra.

 

U kovid bolnici u Beogradskoj areni je trenutno 330 pacijenata, ali se taj broj, zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije, povećava iz sata u sat.

Samo u protekla tri dana u Arenu je primljeno više od 120 kovid pacijenata, koji su uglavnom sa srednje teškom kliničkom slikom, a za oko 80 odsto obolelih potrebna je kiseonička terapija.

***

U kovid ambulantama u Beogradu juče je bilo 3.558 pregleda, od toga 2.563 prva pregleda, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Navode da je u dve kovid ambulante koje rade noću – jedna u okviru Doma zdravlja Zemun u ulici Cara Dušana 176 i Doma zdravlja Palilula u Ulici Čarlija Čaplina 18, bilo 182 pregleda.

U trijažnoj ambulanti Infektivne klinike za 24 sata bilo je 238 pregleda.

***

U VMC „Karaburma“ trenutno se leči 99 kovid pacijenata, kaže načelnik uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić.

“To su srednje teški i teški pacijenti, imamo pet pacijenata na respiratoru. Trenutno imamo pacijente od 21 do 91 godine. Starijih preko 65 godina je polovina pacijenata. Zahtevna je medicinska podrška, ali mislim da se dobro sa tim borimo”, rekao je Jovičić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare