Foto: Shutterstock

Kako bi odali počast Balaševiću, ali i svima ljudima koji su preminuli od posledica kovida, iz Osnovne škole "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi odlučili su da deo školskog dvorišta pretvore u "Đoletov park", tako što će posaditi onoliko sadnica belog bagrema koliko je kantautor imao godina kad je preminuo - 68.

Razloga za tu ideju je, kaže direktor škole Marko Ristić, previše, a oni imaju privilegiju da im je dvorište već botanička bašta i da ima mesta da u jednom delu posade beli, mađarski bagrem, o kom je Balašević pevao i na taj način mu odaju počast.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu… makar se naježio. S druge strane imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta, zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje“, kaže Ristić.

Osim ekoloških i edukativnih razloga imaće, dodaje, zdraviji vazduh i hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubljivati, voleti i učiti.

Sadnice bi trebalo da stignu tokom sledeće nedelje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare