Foto: TANJUG/ RADIOSARAJEVO.BA/ ADMIR KUBUROVIC/ mn

Građani glavnog grada Bosne i Hercegovine okupljaju se na platou Skenderije kako bi odali počast preminulom umetniku Đorđu Balaševiću.

Planiran je mini koncert za Đoleta, a za one koji nisu u prilici da dođu na plato Skenderija, građani su pozvani na balkone, prozore. Sarajlije su zapalile sveće za Balaševića.

Nakon jučerašnje vesti, desetine građana Sarajeva je sinoć bilo na platou Skenderije, u kojoj je Đole održao veliki koncert za pamćenje 1998. godine i prvi je srpski muzičar koji je nakon rata došao u Sarajevo. Koncert je održao dve noći za redom, a sav novac otišao je u humanitarne svrhe.

Ceo region se oprašta od ovog velikog kantautora i pesnika, a brojne radio satnice u BIH su danas ceo dan puštale njegove pesme.

Sahrana Balaševića je planirana u ponedeljak, kada će u njegovom rodnom Novom Sadu biti proglašen Dan žalosti.

Večeras je i sarajevska Većnica osvetljena u čast preminulog Đorđa Balaševića.

“Grad Sarajevo i njegovi građani opraštaju se od ovog velikog čoveka, kosmopolite i izuzetnog umetnika. Bio je poseban u svemu: muzici, ljudskosti, ali i istinskoj zaljubljenosti u naš grad”, naveo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svojoj objavi na Facebooku..

Istakao je kako je u vremenima najvećih iskušenja, celom svetu pokazao svoju veličinu.

“Verujemo da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato, želim mu u ime svih Sarajlija reći – HVALA TI ĐOLE! Svojim ćeš stihovima i muzikom živeti večno, a ovaj te grad neće zaboraviti”, napisao je Skaka.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar