U Rafineriji u Pančevu jedan zaposleni pozitivan na koronu

Društvo 09. jun. 202018:32
Podeli:
Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

U NIS Rafineriji nafte u poslednjih 15 dana registrovan je jedan zaposleni kod koga je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

Kolegama koje su bile s njim u kontaktu omogućen je rad od kuće u naredne dve nedelje, navodi se u odgovoru NIS-a na pitanje Tanjuga.

Takođe, obavlja se testiranje zaposlenih u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih organa, navedeno je u informaciji.

NIS navodi da se od izbijanja epidemije u Rafineriji u Pančevu sprovode brojne dodatne mere zaštite, imajući u vidu njen značaj za očuvanje stabilnosti na tržištu naftnih derivata.

Pored redovne dezinfekcije, maski i rukavica, radnici na pojedinim radnim mestima obavezni su da nose i vizire tokom smene, a radi smanjenja kontakta među zaposlenima u pojedinim salama postavljene su i pregrade od pleksiglasa.

Dezinfikuju se sve ulazne saobraćajnice u Rafineriju, deo zaposlenih ima organizovan poseban prevoz za potrebe posla, a smene u Rafineriji su u ciklusima od po 12 časova.

U NIS-u se primenjuju sve preventivne mere u skladu sa preporukama nadležnih organa, a zaposlenima su date jasne instrukcije o postupanju u primeni preventivnih mera i redovno su informisani putem internih kanala komunikacije.

Ukoliko postoji sumnja da je zaposleni zaražen, definisani su protokoli za postupanje. Redovno se sprovodi dezinfekcija u poslovnim centrima u Beogradu i Novom Sadu, Rafineriji u Pančevu, kao i na ostalim lokacijama na kojima se može naćii većii broj zaposlenih i potrošača, navodi se u informaciji.

Takođe zaposleni svakog dana vode elektronski dnevnik kontakata u poslovnim prostorijama.

Komentari

Vaš komentar