Foto: Promo

Advokatska komora Beograda neće odrediti svog predstavnika u Radnoj grupi za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, jer bi to bilo u suprotnosti sa odlukom Skupštine te komore od 5. juna ove godine, saopštio je UO AK Beograda.

Advokatska komora Srbije pozvala je sve advokatske komore koje su u njenom sastavu da dostave svoje predloge za po jednog člana Radne grupe za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku.

Upravni odbor AK Beograda je na jučerašnjoj sednici odlučio da ne odredi svog predstavnika i osudio je upućivanje dopisa AK Srbije za dostavljanje predloga člana radne grupe jer smatraju da predstavlja uvredu za AK Beograda, čija je Skupština povodom ovog pitanja zauzela jasan stav.

„Odluke Skupštine AK Beograda su obavezujuće za sve advokate Beograda, tako da će o ponašanju advokata koji postupaju protiv odluka Skupštine biti obavešten disciplinski tužilac AK Beograda uz zahtev za hitno pokretanje postupaka“, navodi se u saopštenju UO AK Beograda.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar