Vetar, kiša, kolaps, kolone vozila, sirene - tako se ukratko može opisati špic,  nešto posle 17 časova, ovog petka popodne u Beogradu. 

Od Palate „Srbija“ do Ušća, naizgled kratka realacija, jedna autobuska stanica, ali za nju je gradskim prevozom bilo potrebno gotovo 20 minuta.

Autobus na liniji 77 nije bio prepun, moglo je da se prođe kamerom, pa i da se popriča  sa nekim od putnika. Većina nije bila raspoložena za razgovor, ali su oni koji se nisu uplašili kamere obajsnili da vreme koje provedu u autobusu uglavnom prekraćuju gledajući u telefon, prateći društvene mreže i čitajući vesti. 

“Navikli smo na kolapse u špicu i na duga putovanja gradskim prevozom. U „špicu“ se vozimo i po sat vremena”, objašnjavaju neki od naših sagovorniuka. 

Umesto mobilnih telefona neki koriste muziku da prekrate vreme i izbegnu nerviranje. Na autobuskom muzičkom repertoaru jednog od naših sagovotrnika bio je domaći bend Buč Kesidi.

Na autobuskoj stanici prekoputa tržnog centra “Ušće” ekipa portala Nova.rs naišla je i na dve gošće koje su u Beograd stigle iz Kragujevca.

“Istina je kada kažu da je ovaj Beograd džungla”, potvrđuju i dodaju da kod njih u Kragujevcu nema sličnih saobračajnih kolapsa.