Foto: Boom93

Štab za vanredne situacije Požarevca proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije grada koji obuhvata gradsku deponiju „Jeremijino polje" u cilju sanacije požara koja je na njoj izbio u subotu ujutru, prenosi eBraničevo.

Štab za vanredne situacije Požarevca proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije grada koji obuhvata gradsku deponiju „Jeremijino polje“, prenosi eBraničevo.

Povezane vesti:

„Vanredna situacija se proglašava usled izbijanja požara, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na sanaciji požara, u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera na gašenju požara i preduzimanju drugih neophodnih mera“, navodi se u saopštenju Štaba.

Vanredna situacije se proglašava na osnovu člana 38. stav 1. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018), iz razloga što je za sanaciju požara neophodno angažovati dodatne snage i sredstva, angažovanje svih neophodnih privrednih subjekata, a radi obezbeđivanja mehanizacije i potrebnih tehničkih sredstava, uz pojačan režim rada.

„Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena“, piše u saopštenju Štaba.

Požar na gradskoj deponiji u Požarevcu izbio je u subotu u ranim jutarnjim časovima. Na gašenju požara angažovane su sve komunalne službe, vatrogasci iz Požarevca i drugih delova Podunavskog okruga.

Požar je juče u večernjim satima lokalizovan, ali još uvek nije u potpunosti ugašen.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar