Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Šefadil Spahić predložio je policiji i inspekcijskim službama u ovom gradu da reaguju povodom gužve građana koja je od ranog jutra ispred novootvorene prodavnice kompanije Lidl.

On je lokalnom radiju u Novom Pazaru  Sto plus rekao da su rezultati PCR testova koje su danas dobili pokazali prisustvo korona virusa kod 10 pacijenata, što ukazuje na pogoršanje epidemiološke situacije.

„Trenutno sam na putu, ali čim sam čuo za gužvu ispred Lidla rekao sam saradnicima da obaveste policiju i inspekcijske službe. Podsećam da u poslednjih sedam dana raste broj novoinficiranih građana, jer se većina ne pridržava epidemioloških mera“, rekao je Spahić.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporučene distance, da izbegavaju okupljanja i nose masku u zatvorenom prostoru.

Prema podacima koje je danas saopštio krizni štab Grada Novog Pazara, tokom jučerašnjeg dana bilo je 65 novih pregleda u kovid ambulanti Opšte Bolnice Novi Pazar, na respiratorima se nalazi jedan pacijent i jedan pacijent se nalazi na high flow aparatu. Urađeno je 35 PCR testova i isto toliko brzih seroloških testova.

Na infektivnom odeljenju opšte bolnice trenutno ima 7 pacijenata, a juče je primljen još jedan pacijent. Prema podacima iz Opšte Bolnice Novi Pazar situacija u ovoj instituciji je stabilna, obezbeđen je dovoljan broj smeštajnih jedinica i za sada nema potrebe za pretvaranje drugih odeljenja u kovid zone.

Građani Novog Pazara su, kako je već pisala Nova.rs , od ranih jutarnjih časova formirali ispred novootvorene prodavnice Lifa ogromne redove kako bi po akcijskim cenama pazarali proizvode ove nemačke kompanije. Kupci su nosili maske, ali je bilo primetno nepoštovanje propisane mere držanja distance, kao i broja prisutnih u ovom marketu, s obzirom da je više stotina ljudi bilo unutar objekta u prvim satima otvaranja.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar