korona i alkohol
Foto: N1

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije danas je saopštila da se zbog privremene obustave rada sa strankama u vreme epidemije koronavirusa prva prijava na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podnosi elektronskim putem, kao i uverenja o statusu na evidenciji.

Takođe, podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem, a detaljne informacije i obrasci biće dostupni od 23. marta na internet portalu www.nsz.gov.rs.

Svi potrebni obrasci koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na njenom sajtu opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci.

Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem.

Zainteresovanima za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u određenom programu dostaviće se elektronskim putem prezentacija obuke „Put do uspešnog preduzetnika“.

„Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti“, navela je NSZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram