Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je sve gora, tokom jučerašnjeg dana preminulo je još 5 osoba, a na respiratorima je još 10 pacijenata, pokazuju podaci zdravtsvenih institucija iz tog grada.

Na bolničkom lečenju je trenutno više od 130 pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana zabeležena su 22 nova prijema, a od tog broja 14 je pacijenata je iz Novog Pazara, dok je iz Tutina primljeno 7 pacijenata i hospitalizovan je jedan pacijent iz Raške.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli u Regionalnoj COVID bolnici Novi Pazar trenutno je hospitalizovano 136 pacijenata. Na infektivnom odeljenju leži 48 pacijenata, a samo dva su vakcinisana.

Kako nam je rekao naš izvor sa Infektivnog odeljenja Opšte Bolnice u Novom Pazaru vakcinisani hospitalizovani pacijenti nemaju teške kliničke slike, dok je sa nevakcinisanim pacijentima situacija potpuno drugačija:

„Vakcinisani hospitalizovani pacijenti nemaju teške kliničke slike, video sam i iz dana u dan se uveravam u to. U Respiratornoj jedinici gde su hospitalizovani pacijenti sa najtežom kliničkom slikom i koji su vrespiratorno ugroženi su svi nevakcinisani, apelujem na sugrađane da budu svesni situacije i prime vakcine „ rekao je naš izvor sa Infektivnog odeljenja u Novom Pazaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar