U novinama “Nova”, u utorak, pročitajte: Da li su Srbi sa severa Kosova ostavljeni na cedilu; Reputacija Srbije u Evropi sve lošija, nema naporteka bez sankcija Rusiji i reformi. Saznajte i šta će sve poskupeti sa strujom i gasom od januara sledeće godine.

Pred Vučićem su besane noći, a čemu da se nadaju Srbi sa severa Kosova, nakon još jednih propalioh pregovora.

“Iz meni nejasnih razloga, nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nije htela da prihvati ništa, uvek bi dodavali nešto što jasno nije bilo moguće. Želim sve utiske da saberem, sve papire sam sačuvao. Pred nama su besane noći i mnogo teških dana, ali poslušaćemo savet i zahtev visokog predstavnika. On je tražio da ne izdaju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KS, što je za nas u redu, a šta će oni da rade, videćemo”, rekao je Vučić.

Oštar tekst rezolucije Evropskog parlamenta: Reputacija Srbije u Evropi sve lošija, nema napretka bez sankcija Rusiji i reformi.

Poslanici Evropskog parlamenta u utorak bi trebalo da usvoje rezoluciju kojom se zemljama članicama EU preporučuje da napredak u pregovorima sa Srbijom uslove ne samo uvođenjem sankcija Rusiji, već i vidljivim napretkom u reformama. Na dnevnom redu su, međutim, i amandmani koji se odnose na Srbiju, a u jednom od njih se zahteva i preispitivanje pretpristupnih bilateralnih i EU fondova za našu zemlju i projekata koji se iz njih finansiraju.

Povećanje cene struje povući će sa sobom i ostale proizvode: Od januara novi talas poskupljenja

Na udaru će, prema procenama stručnjaka, osim energenata, repromaterijala i niza proizvoda i usluga, biti i neke od osnovnih životnih namirnica, poput hleba, mesa…U Ministarstvu energetike za „Novu“ su potvrdili da će računi domaćinstava s prosečnom potrošnjom struje od januara biti veći za 300 dinara.

Vanredno u Tutinu, Prijepolju, Pazaru i Raški zbog poplava: Sve što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom

Petočlana porodica Gojak, koja živi na obali reke Lim u prijepoljskom naselju Zalug, preko noći je ostala bez svog doma, koji se, kako kažu, za tili čas napunio vodom.

Nova donosi i intervju sa Goranom Milašinovićem, književnikom i kardiohirurgom: Ljudi su postali bezosećajni gadovi

Pokolj ptica u Bačkoj opomena je da sapijens današnjice, glup, pohlepan i bestidno sebičan, seče granu na kojoj sedi, kaže za „Novu“ autor romana „Slučaj Vinča“ i „Muk“.

Đoković osvojio završni masters i skočio na ATP listi za kraj sezone: To može samo on- Novak oborio 11 rekorda odjednom.

Možda to ne govori konačni poredak, ali svi i dalje znaju ko je najbolji teniser planete.Kada god je mogao da se takmiči, Novak Đoković je bio na samom vrhu ili veoma blizu njega. U sezoni u kojoj nije mogao da nastupi na dva grend slema i četiri mastersa stigao je do petog mesta na svetu.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Vučić o razgovorima u Briselu