Foto: MUP Srbije

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša proglasio je u ponedeljak vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda izazvanih nevremenom.

Obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema.

Snabdevanje vodom obezbeđuje se sa izvorišta Medijana, zbog čega će korisnici u višim delovi grada, ukoliko zamućenje potraje, ostati bez vode. Grad preduzima mere na normalizaciji snabdevanja vodom, preneo je sinoć RTS.

Pročitajte još:

Voda u vodovodnom sistemu Niša je dobrog kvaliteta, hemijski i biološki je ispravna, pojačana je kontrola kvaliteta vode u sistemu od strane nadležnih institucija i JKP „Naisus“, rečeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe prate stanje vodotokova i otklanjaju posledice nevremena, saopšteno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe Elektrodistribucije u Nišu otklanjaju kvarove na elektromreži na područjima gde je došlo do prekida napajanja korisnika električnom energijom. Radilo se ili se radi na sanaciji klizišta i odrona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar