Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

U Nišu je u prethodne dve sedmice, tokom kontrole primene epidemioloških mera, izdat 101 prekršajni nalog za plaćanje novčanih kazni u ukupnoj vrednosti od četiri miliona dinara, saopštila je Komunalna milicija u tom gradu.

Komunalna milicija, zajedno sa komunalnim inspekcijama niških Gradskih opština, tokom prethodne dve sedmice obavila je 3730 nadzora u tržnim centrima, trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima i u gradskom prevozu.

Dejan Kovačević, koordinator Komunalne milicije, kazao je novinarima da je nakon uvođenja kovid propusnica oko 95 odsto ugostiteljskih objekata u Nišu skratilo radno vreme i da radi do 22 časa.

Za nenošenje zaštitnih maski izdato je 60 prekršajnih naloga, a kontrolom je utvrđeno da ih uglavnom nisu nosili vozači u javnom gradskom prevozu, za razliku od putnika, koji su ih imali.

On je dodao da se prekršajni nalozi izdaju na licu mesta i da firme i fizička lica imaju rok od osam dana da uplate polovinu kazne i još osam dana za uplatu ostatka, a ukoliko to ne učine “idu na sudsko odlučivanje”, piše Danas.

Novčane kazne za nepoštovanje epidemioloških mera kreću se, u zavisnosti od prekršaja, od 5.000 dinara, za fizička lica, do 300.000 dinara, za pravna lica.

Bonus video: Ugostitelji na udaru Šta raditi sa gostima koji dođu u 7? 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar