Novi Pazar
Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Ugostitelji u Novom Pazaru zatvorili su sinoć svoje lokale u 22sata zbog uvođenja kovid propusnica, oni su medijima iz Novog Pazara rekli da su svoje restorane zatvorili i da će ih i u budućnosti zatvarati u to vreme jer ne žele diskriminaciju među svojim gostima.

„Nisam se vakcinisao, niti želim da se vakcinišem, Za mene su te kovid propusnice najveća glupost, ali ako misle da će na ovaj način da me nateraju da primim vakcinu onda sigurno greše „ rekao je jedan od gostiju kafića. Dok sa druge strane neki kažu da su kovid propusnice jasan dokaz da će svi morati da prime vakcine kad-tad „ Nema šta, ako hoćemo da izlazimo, moraćemo da se vakcinišemo, svi ćemo morati, ove propusnice su dokaz za to „ rekao je Semir u 22 sata kada je napustio svoje omiljeno mesto za izlaske.

Dževad Hadžibulić iz Udruženja ugostitelja Sandžaka rekao je da će njegov lokal ali i ostali restrani i kafići u gradu raditi skraćeno, jer i bez te odluke, gosti koji su bili u lokalima su sami napustili lokale u 22h jer nisu želeli da se odvajaju od onih koji nisu primi vakcine.

Što se tiče epidemiloške situacije u Novom Pazaru ona je prema rečima ljudi iz Zavoda za javno zdravlje u blagom smirivanju, ali se još uvek ne može reći da je situacija povoljna. Oni još uvek apeluju na stanovništvo u Novom Pazaru da se odazovu pozivu za vakcinaciju i na taj način spreče širenje pandemije korona virusa.

Bonus video: Novi Pazar ukinuo slavlja zbog korone

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare