U Nišu grejanje uskoro po potrošnji, zamena ventila besplatna

Društvo 21. jan 202213:30
Podeli:
grejanje zemun
Foto: Shutterstock

U Nišu će u stanovima korisnika besplatno biti zamenjeni ventili na radijatorima. Gradska Toplana sprovešće tu akciju kako bi se grejanje naplaćivalo po potrošnji, a ne po kvadratnom metru zagrevane površine.

Iz toplane kažu da zainteresovani zahtev mogu da podnesu do prvog jula, kako bi se zamena ventila završila do početka sledeće grejne sezone, piše RTS.

Tehnički direktor JKP „Gradska toplana Niš“ Darko Pejčić kaže da je dovoljno da građani podnesu zahtev za zamenu ventila na radijatorima.

Uslov je da se zameni i gornji i donji ventil i da taj gornji ventil bude pripremljen za termo glavu, odnosno da bude termostatski ventil, kao priprema za naplatu po potrošnji.

"Gradska toplana unazad već nekih sedam-osam godina vrši naplatu po potrošnji. To je za sada samo na nivou toplotne podstanice samo nekih desetak posto se vrši naplata bukvalno za svaki stan", ističe Pejčić.

Gradska toplana pored toga što proizvodi preko devedest posto toplotnih postrojenja se trudi da stoprocentno pređe na obnovljive izvore toplotne energije.

Bonus video: Koliko smo preplatili grejanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar