Foto: N1

Od 602 testirane osobe u Moravičkom okrugu korona virusom je zaraženo još 176 osoba, saopšteno je danas. U Čačku je potvrđeno još 87 slučajeva infekcije, a u ostalim mestima tog okruga Ivanjici je 41, Gornjem Milanovcu 29 i u Lučanima 19.

Rukovodilac čačanskog Radnog tima za praćenje virusa, epidemiolog Mihailo Luković, apelovao je na građane da predstojeću slavu Svetog Nikole proslave u najužem krugu porodice, bez gostiju.

Navodeći da je posle proslave Aranđelovdana znatno porastao broj zaraženih korona virusom u Čačku i ostalim mestima Moravičkog okruga, upozorio je da bi se slično moglo dogoditi i posle 19. decembra.

„Molim vas da slavu proslavite u krugu porodice, sa troje ili četvoro ljudi. Nećemo izdržati sa novozaraženima jer više nemamo kapaciteta u bolnici“, rekao je Luković.

Direktor čačanske bolnice Miroslav Sretenović je podsetio da izbegavanje okupljanja ljudi i druženja znatno smanjuje mogućnost širenja infekcije, ali se požalio jer „ni posle devet meseci od početka epidemije korona virusa svest ljudi nije na potrebnom nivou“.

Po poslednjim podacima čačanske bolnice, u kovid odeljenjima su 194 pacijenata, 17 u teškom stanju, a osmoro na respiratorima. U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice dnevno se pregleda oko 250 osoba sa simptomima koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar