astrazeneka vakcina korona
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U sedam kruševačkih preduzeća u akciji vakcinacije, koju je pokrenula Regionalna privredna komora (RPK)iz tog grada, do sada je vakcinu primilo ili se za nju prijavilo 375 radnika, a akcija se nastavlja kod privrednika u Brusu i Trsteniku, rečeno je Beti u RPK Kruševac. "U Kruševcu je do sada vakcinacija sprovedena dva puta u fabrici 'Kromberg i Šubert', po jednom u 'Trajal korporaciji', 'BG produktu', 'Meneksu' i 'Henkelu', a iz 'Jugoprevoza' i Poslovnog centra imamo prijavljene radnike za Fajzer ili Sputnjik vakcinu", rekla je  Agenciji Beta vd direktorke Regionalne privredne komore Kruševac Maja Marković.

Ona je podsetila da se kineska vakcina Sinofarm daje u preduzećima i fabrikama, a da se za Fajzer i Sputnjik zaposleni prijave i naknadno ih pozivaju da ih prime.

Akcija je danas organizovana u kruševačkoj fabrici „Henkel“, a nastavlja se u utorak, 6. aprila, u Brusu i u sredu, 7. aprila, u Trsteniku.

U ta dva grada se za vakcinaciju preko preduzeća prijavilo skoro 300 radnika.

Vakcinacija je u preduzećima i fabrikama u Kruševcu počela pre dve nedelje, a prema podacima tamošnjeg Zavoda za javno zdravlje, prvu dozu vakcine primilo 28.688 ljudi, ili oko 30 odsto punoletnih građana, a obe doze 19.516, odnosno oko 20 odsto punoletnih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar