Foto:Nova.rs

Grad veličine oraha napravio je ogromnu štetu u okolini Kraljeva. Osim plastenika i uništenih povrtarskih useva pored Morave, veliki broj automobila je oštećen.

„Pukla mi je šoferka na škodi koja je stara tek pet godina. Nema auta koji nije oštećen od Grdice pa do Sirče. I što je najgore, mislim da veliki broj njih neće moći da naplati štetu“, kaže Ivan Petrović iz Kraljevačkog naselja Zelena Gora.

U ovom trenutku su najtraženiji majstori koji ugrađuju stakla na automobilima. Pojedini čak ostavljaju brojeve telefona u postupcima na društvenim mrežama.

Foto:Nova.rs

„Zvao sam jednog od svega nekoliko u Kraljevu i nije znao da mi kaže kada bih mogao da dođem. Nema ni na stanju toliko stakala. A planirao sam da sledeće nedelje sa porodicom idem na more. A pri tom za moj tip auta uopšte nije ni jeftino“, kaže Vladimir iz Kraljeva kojem je vetrobransko staklo potpuno smrskano.

PROČITAJTE JOŠ

Kako smo saznali, veliki broj auto placeva koji se nalaze na ovom potezu je pretrpeo veliku štetu, jer su im automobili ostali na otvorenom.

A nevreme je došlo iz pravca Čačka i kretalo se niz Zapadnu Moravu ka Trsteniku. Skoro sva sela i naselja pored Morave su stradala. Šteta na usevima je kako tvrde povrtari, stoprocentna.

Foto:Nova.rs

„Polomljeni crepovi, prozori, tende, roletne… Retki su koji su uspeli da prođu bez štete. Meni su stradali plastenici. Uspeo sam da izbegnem poplavu u junu, ali sada me je grad dokrajčio. Gotovo je za ovu sezonu“, tužnim glasom kaže Slobodan Milutinović iz okoline Trstenika.

BONUS VIDEO Olujno nevreme praćeno gradom nanelo štetu selima pored Zapadne Morave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar