U opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu hospitalizovano je 115 kovid pacijenata. Kako je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja, svi su uglavnom teški klinički slučajevi. 

Što se tiče kapaciteta, za sada postoji 130 mesta, ali se oslobađa još 24, tako da će na raspolaganju bolnici u Kraljevu biti još tridesetak postelja i onda će se cela Internistička bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu.

„Mi se pridržavamo kriterijuma kada je reč o hospitalizaciji osoba. Na lečenju zadržavamo one pacijente koji imaju takvu kliničku sliku, da im je potrebno bolničko lečenje. Jedan broj njih pratimo ambulantno, na manji broj dana, i dajemo šansu svima da se leče u bolnici kada je to potrebno. Ali, moram naglasiti da se stanje obolelih pacijenata menja nekada iz sata u sat. Danas imamo stabilnog pacijenta, sutra je već sa teškom kliničkom slikom“, kaže Parezanović.

Parezanović navodi da je do sada ukupno 140 radnika bolnice zaraženo koronavirusom ili je u izolaciji. On ističe da za sada ima dovoljno medicinskog osoblja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar