Podeli
Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Tokom ovog vikenda u Kragujevcu je registrovano 426 novoinficiranih koronavirusom, a procenat pozitivnih građana svakodnevno se kreće između 25 i 30 odsto u odnosu na broj testiranih, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje. 

Centralni grad  Šumadije i pored svih mera prevencije, kao i učestalih kontrola komunalne milicije i sanitarne inspekcije i dalje beleži veliki broj novoinsficiranih građana.

Samo u prošloj nedelji PCR testiranjem  Covid 19 je potvrđen kod 1.395 građana, dok je u istom perodu, u celoj  Šumadiji registrovano 1.819 pozitivnih.

Na bolničkom lečenju u kragujevačkom Kliničkom centru je oko 250 pacijenata, od kojih, prema rečima vršioca dužnosti direktora dr Predraga Sazdanovića, 80 do 90 odsto hospitalizovanih zahteva ’’neku vrstu kiseonične potpore’’.

U kućnoj izolaciji  trenutno se nalaze 4.322 stanovnika Šumadije, a najviše ih je u Kragujevcu gde je ova mera izrečena za  preko 3.500 građana.

Od početka pandemije, u Šumadijskom okrugu  korona virus je registrovan kod 6.859 građana, a u tom periodu testirano je nešto preko 42.000 osoba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar