Koncert kamion
Ilustracija koncert na kamionu Foto:Shutterstock/Miroslav Krupan

Kragujevčani će za Dan grada, na Đurđevdan 6.maja biti u prilici da prisustvuju jedinstvenom koncertu u pokretu, tačnije koncert će ’’doći’’ pod njihove prozore na pokretnoj platformi koju će po celom gradu voziti kamion. Organizatori zabavnog dela svečanosti povodom Dana grada, izabrali su ovakav nastup, jer su još uvek na snazi protivepidemijske mere koje zabranjuju okupljanja.

Đurđevdanski koncert u Kragujevcu, za razliku od prethodnih godina, ovoga puta biće održan tokom dana, a na pokretnoj platformi smenjivaće se lokalni muzički izvođači. Predviđeno je da muzičari budu na platformi dugoj 14 metara, koja će se sporo kretati po celom gradu, a organizatori iz kragujevačkog Doma omladine rutu koncerta drže u tajnosti, kako se građani ne bi okupljali na ulicama.

Gradski krizni štab odobrio je ovakav način organizovanja koncerta uz ocenu da je epidemiološki bezbedan, a u Domu omladine smatraju da će na ovaj način građani imati priliku da osete svečarsku atmosferu povodom Dana grada, iako je na snazi vanredna situacija.

Na pokretnoj bini nastupiće kragujevački umetnici svih muzičkih žanrova, od Danice Krstić koja izvodi tradicionalnu i etno muziku, preko benda ,,Vesela mašina’’, tinejdž sastava „Teen 3“, repera ,,Pabla i Kube’’, benda Tribute to Bijelo dugme, soliste Miloša Radovića, do pank sastava ,,KBO’’.
Direktor Doma omladine Nebojša Jakovljević, rekao je za Nova.rs da ceo koncert ima i humanitarni karakter, jer su se izvođači odrekli dela svojih honorara koji će biti uplaćen u fond za lečenje malog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

Jakovljević je istakao i da je ideja za ovakav koncert potekla od poznatog benda U2, koji je u jeku epidemije prošle godine održao pokretni koncert u Njujorku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare