Foto: Shutterstock

Kragujevačko javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” obavestilo je potrošače da će od 9. februara primenjivati cene uvećane za 20 odsto za utrošenu vodu, kanalizaciju i prečišćavanje otpadnih voda. Direktor “Vodovoda” rekao je za agenciju Beta da je sadašnja cena “socijalna” i da bi povećanje trebalo da iznosi “minimalno 38,3 odsto”.

Obaveštenje o poskupljenju usluga “Vodovoda”, Kragujevčani su dobili uz poslednji račun, a u tom preduzeću za Betu su rekli da očekuju da Grad Kragujevac dâ saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o povećenaju cena za 20 odsto.

Direktor ovog komunalnog predzeća, Nebojša Jakovljević rekao je, da je sadašnja cena vode “socijalna, a ne ekonomska” i da je poskupljenje od 20 procenata, kako je istakao “tek da se kaže poskupljenje”.

Foto: Profimedia.rs

On je obrazložio da je taj procenat “prihvatljiv za Gradsku upravu” i dodao da je u zahtevu upućenom Gradu predložio tri varijante poskupljenja od 30,01 odsto, 30 i 20.

Promena cene je obrazložena poskupljenjem materijala i hemikalija koje učestvuju u proizvodnji vode za piće kao i „drastičnim“ povećanjem cene električne energije.

Prema njegovim rečima „minimalno neophodno“ povećanje cene vode trebalo bi da bude 38,3 odsto.

Sa poskupljenjem od 20 odsto, Kragujevčani će kubik vode plaćati 281,73 dinara sa PDV-om, umesto dosadašnjih 234,79 dinara, a veći računi za potrošenu vodu stizaće i preduzećima, preduzetnicima i zanatlijama.

BONUS VIDEO: Melanija Lojpur o zagađenoj vodi u Zrenjaninu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar