Foto: Shutterstock

Od 1. avgusta za sve potrošače vode u Kragujevcu, računi će biti uvećani za 20. odsto, rečeno je u JKP "Vodovod i kanalizacija", a razlog je, naveli su, povećanje troškova proizvodnje.

Poskupljenje od 20 odsto je ‚,samo polovina‘‘ od potrebnog povećanja koje je kragujevački Vodovod zatražio od osnivača, dok će ostatak uvećanih troškova proizvodnje, pasti na teret samog preduzeća, rečeno je agenciji Beta u tom komunalnom preduzeću.

Računi za domaćinstva, koji su u proseku iznosili oko 1.000 dinara, od 1. avgusta biće uvećani za 200 dinara na mesečnom nivou.

Direktor ,,Vodovoda‘‘ Nebojša Jakovljević je pojasnio, da je na povećanje cene uticao rast energenata, električne energije, hemikalija i materijala za održavanje.

On je naveo da je poskupljenje od 200 dinara ,,manje od jedne kutije cigareta“, te da prema njegovoj oceni to ‚,neće uticati na standard domaćinstava‘‘.

Ukazao je i na, kako je rekao ,,zaprepašćujući dug‘‘ građana i privrede koji za vodu duguju milijardu i 117 miliona dinara, što ugrožava poslovanje preduzeća.

Prema njegovim rečima, toliki dug znači, kao da je Vodovod 16 meseci isporučivao vodu svim potrošačima bez dinara naplate, odosno za 68.000 pravnih i fizičkih lica koja su u sistemu gradskog vodovoda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar