Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Kragujevačka gradska vlast skoro mesec dana najavljuje otvaranje klizališta, kao centralnog mesta oko koga će se održavati novogodišnji i zimski programi. Međutim, već dva puta odlažu otvaranje, koje je prvo bilo zakazano za 21. decembar, pa pomereno za danas. Umesto današnjeg svečanog otvaranja, Kragujevčani su dobili novo odlaganje, a datum više niko ne spominje. Krivac je, kažu nadležni, neubičajeno visoka temperatura.

Posle prvog odlaganja, kragujevačko klizalište, koje je nosilac zimskog zabavnog programa ,,Korzo na ledu’’, ni danas nije bilo spremno. Umesto ledene ploče, građani su zatekli baru.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Novinarima se danas u terminu kada je bilo predviđeno otvraranje, obratila Ana Petrović, pomoćnica gradonačenika za kulturu i informisanje i istakla da ,,vremenske prilike jednostavno ne idu na ruku’’.

Ona nije mogla da precizirala kada će klizalište biti otvoreno.

,,Inicijalna ploča nije mogla da se zaledi. Sloj leda koji se formira preko noći, tokom dana sunce otopi. Neka mala uteha je što nam deca i dalje idu u školu. Nadam se da ćemo do početka raspusta imati prave zimske temperature’’, rekla je pomoćnica gradonačlnika.

Ipak, iako deca još uvek idu u školu, pojedini su nestrpljivi da dočekaju klizalište, pa su se danas i bez  klizaljki, okušali na raskvašenom ledu.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prvobitno je bilo najavljeno da će klizalište raditi dva meseca, tačnije do 21. februara sledeće godine, a posle dva odlaganja početka rada, iz Gradske uprave su najavili da će propušteni dani biti nadoknađeni produžetkom roka.

Inače, grad Kragujevac je za klizalište izdvojio 3,2 miliona dinara, a za iznajmljivanje, postavljanje i održavanje klizališta angažovao je beogradsku firmu ,,Gemtehnik doo’’.

BONUS VIDEO:Visoka temperatura na Kopaoniku, skijaši nemaju sreće


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar