Američki lekari Foto: Grad Kragujevac

Lakari različitih specijalističkih grana, boraviće u Kragujevcu naredna tri dana, a za to vreme posetiće zdravstvene ustanove u tom gradu i razgovarati sa kolegama o uspostavljanju dugoročne saradnje. Tokom ove posete, gosti iz Amerike će na Fakultetu medicinskih nauka (FMN), održati predavanja iz oblasti hirurgije, infektivnih bolesti i otorinolaringologije.

Predavanja gostujućih profesora sa američkih univerziteta, biće održana u sredu 9. novembra u amfiteatru FMN i otvorena su za sve nastavnike, saradnike, studente i specijalizante, saopštio je taj fakultet.

Među predavačima biće Mark Lacy, specijalista infektivnih bolesti, Džon Francis, specijalista traumatološke hirurgije i Greg Postma, specijalista orl.

Američki lekari u Srbiji borave volonterski, a u Kragujevac su stigli na poziv Doma zdravlja, kako bi kolegama preneli svoja ekspertska iskustva, saopšteno je danas na prijemu u kragujevačkoj Gradskoj upravi.

U delegaciji iz Amerike je 10 lekara različitih specijalnosti, koji će u zavisnosti od svojih uskostručnih znanja posetiti Dom zdravlja i Univerzitetski klinički centar.

Svi lekari su, inače, članovi ‘’Hrišćanske medicinske asocijacije’’ koja broji preko 19.000 članova i koja, prema rečima gostujućih stručnjaka, posećuje brojne zemlje, ‘’od Afrike do Makedonije’’.

Specijalista traumatološke hirurgije, Džon Francis, rekao je na prijemu da se raduje ovoj poseti, jer, kako je istakao, imaju mogućnost da studentima i kolegama prenesu dostignuća iz mnogih naučnih oblasti u medicini.

Američki lekari Foto: Grad Kragujevac

Na prijemu koji je za njih organizovao gradonačelnik Nikola Dašić, najavljeno je da će lekari kliničkih specijalnosti, naredna tri dana biti u Univerzitetskom kliničkom centru, dok će specijalisti porodične medicine, o svojoj praksi razgovarati sa lekarima kragujevačkog Doma zdravlja.

BONUS VIDEO: Lekari kao izborni aduti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar