Foto: kragujevac.rs

U Kragujevcu naglo raste broj zaraženih koji je od početka nedelje ponovo postao trocifren, pa su inspekcijske službe pojačale kontrolu ugostiteljskih objekata. Samo u poslednjih sedam dana privremeno je zatvoreno 19 lokala koji su kršili mere, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za inspekcijski nadzor. 

Kafići i drugi ugostiteljski objekti označeni su kao mesta na kojima se najčešće prenosi zaraza koronavirusom, pa je proteklih nedelju dana  u Kragujevcu zatvoreno 19 lokala koji su prekršili protivepidemijske mere.

 

Foto: kragujevac.rs

Njima je izrečena zabrana rada u trajanju od tri dana, a vlasnici sedam objekata, moraće dodatno da plate i kaznu u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara zbog grubog kršenja mera, rečeno je u Odeljenju za inspekcijski nadzor u tom gradu.

 

Foto: kragujevac.rs

 

Sankcionisani su ugostitelj koji su u svojim lokalima imali više gostiju nego što to predviđaju dozvoljene mere, kao i oni koji nemaju dezobarijere i sredstva za dezinfekciju, ili su zatečeni da rade posle ograničenog radnog vremena.

U inspekcijskoj službi  najavljuju da će i narednih dana sprovoditi pojačanu kontrolu.

Naglo povećanje broja zaraženih u Kragujevcu, beleži se od početka ove nedelje kada je broj inficiranih na dnevnom nivou prešao preko 100 novozaraženih u jednom danu.  Do tada je, dnevno bilo između 50 i 70 novoinficiranih građana.

Inače, u Kragujevcu je od 27. juna prošle godine na snazi vanredna situacija zbog nepovoljne epidemiološke slike u tom gradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar