Foto: N1

Na lečenju u Kliničkom centru Niš nalaze se dve trudnice pozitivne na koronavirus.

29-godišnjakinja iz okoline Vranja koja je u 7. mesecu primljena je juče, kažu u ovoj ustanovi, dok je 25-godišnja trudnica iz okoline Niša u 9. mesecu hospitalizovana popodne.

Kažu da su obe u stabilnom stanju, a da je ukupno od početka epidemije bilo 5 trudnica na lečenju zbog korone.

Porodilja iz Kuršumlije koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru puštena je na kućno lečenje, ali su u poslednja dva dana primljene dve trudnice. One su jedine koje su trenutno na lečenju zbog koronavirusa u ovoj ustanovi.

„Trenutno u Kliničkom centru Niš imamo hospitalizovane dve trudnice koje su kovid pozitivne. Jedna je iz okoline Vranja i ona je 1991. godište u 7. mesecu trudnoće, u potpuno stabilnom stanju, stabilni vitalni parametri, diše spontano. Druga je primljena danas popodne, iz okoline Niša je, 1995. godište takođe kovid pozitivna, potpuno stabilni vitalni parametri, ona je u 9. mesecu trudnoće“, dodaju u KC Niš.

Ove trudnice nisu na respiratoru, njihovo stanje je stabilno i lekari neprekidno brinu o njima i bebama.

Od početka epidemije korone u Nišu je na lečenju u kovid objektima ukupno bilo 5 trudnica, kažu u Kliničkom centru, od tog broja su trenutno dve na lečenju, dok su nažalost dve preminule i jedna je u kućnoj samoizolaciji.

Sve trudnice hospitalizovane su poslednjih dvadesetak dana, dodaju u KC, dok u prvom talasu nije bilo trudnica na lečenju od korone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar