Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš dr Radmilo Janković objasnio je da su sinoć nakon pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice (34) iz Vranja lekari odlučili da je porode carskim rezom kako bi bio spašen život bebe.  

„Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, lekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dečjih anesteziloga, neonatologa, uspeo je uz reanimaciju majke na operacionom stolu, da spasi život bebe koja je rođena sa 920 grama. Beba je trenutno stabilnih vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja, i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa. Nažalost, odmah nakon vađenja deteta i pored svih napora, majka je preminula“ je Janković za „Blic“ .

Dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju navela je za taj list da je beba na mehaničkoj ventilaciji i da je stabilno.

„Beba je dobro, u inkubatoru i stabilno je. U sedmom mesecu je rođena, i u ovom trenutku deluje da će to ići u dobrom pravcu. Uzet je test na kovid i poslat na anlizu, toku dana očekujemo rezultate“ kaže profesorka Slavković.

Porodilja, stara 34 godine iz Vranja, za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom, bila je na respiratoru.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare