Foto: N1

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković izjavio je danas da je u KC Niš hospitalizovano 110 kovid pacijenata, da je na jedinici intenzivne nege 18 pacijenata, a 12 na mehaničkoj ventilaciji.

Janković je za RTS rekao da je situacija u toj ustanovi malo lošija u odnosu na juče, jer je u toku noći bilo još prijema.

„Povećanje je prilično veliko, za gotovo 100 odsto se povećava broj prijema. Opterećenje kapaciteta ide većom brzinom. Ovo su pacijenti koji su se zarazili pre sedam, ili deset dana. Mi imamo kapacitete, gotovo 50 mesta. U većem delu radimo u non kovid režimu. Mi se punimo prilično brzo, malo manje dramatično nego u julu i avgustu. Polako ćemo morati još jedan sprat da oslobađamo“, naveo je Janković.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, hala „Čair“ će biti uglavnom za slučajeve koji su sa lakšim kliničkim slikama i za one pacijente čiji oporavak ide u dobrom pravcu.

„Tamo se neće lečiti teški pacijenti“, ističe Janković.

Ukazuje da nema nikakve razlike u odnosu na prethodna dva pika.

„Ima dosta mladih pacijenata, ali i starijih pacijenata. Virus se širi, dosta ga prenose mlade osobe, ali ima i starijih sa komorbiditetima“, dodaje Janković.

Napominje da Klinički centar u Nišu već prihvata pacijente sa KiM, iz Novog Pazara i drugih delova Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar