Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Infektolog Dragan Delić izjavio je da ponovo imamo neblagovremeno donošenje mera protiv korone i pokušaj da se balansira između ekomonije i zdravlja ljudi.

„Očigledno je da se i dalje pravi kompromis između ekonomije i zdravlja, a to je za mene kao lekara sa medicinske i etičke tačke gledišta neprihvatljivo“, rekao je Delić, nekadašnji direktor beogradske Infektivne klinike, za list Danas.

Kako je naveo, „u Hipokratovoj zakletvi nema ni kafića, ni restorana, ni kladionica, već se pominju bolesnici, lekari i njihov odnos“, ukazujući da „briga o privredi, o ugostiteljima, ne može da bude deo zdravstvene politike“.

Pročitaj i:

„Neprirodan je sastav Kriznog štaba koji pored stručnog ima i politički deo. U ovakvoj situaciji mnogo bi prirodnije bilo da se postupalo u okvirima zakona odnosno da je aktivirana Republička komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, koja bi zajedno sa Institutom za javno zdravlje Batut i Ministarstvom zdravlja vodila upravljanje epidemijom“, rekao je Delić.

On je kazao da ne zna kako se donose odluke na sednicama Kriznog štaba za borbu protiv korone i da li se o njima glasa, ali da „izgleda da politički deo ima prevagu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare