Foto:EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su 174 korisnika i 94 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Pročitajte još:

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 820, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 302, navodi se u saopštenju.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, dodaje se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar