Foto: Promo

Ovogodišnji Valjevski džez festival održaće se od 21. do 23. decembra u Art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je jedan od, kako navode, najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

„Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put“, navodi se u saopštenju festivala.

Foto: Promo

Koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, zatim već afirmisana džez pevačica Irena Blagojević, kao i širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević.

Nastupe će imati i učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“, kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera usled renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan.

Organizatori su najavili i sledeći, grandiozni, jubilarni 40. Valjevo Jazz fest na koji će, kako kažu, doći dve velike svetske zvezde.

BONUS VIDEO Protest „Valjevo protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar