Šabac, bolnica, respiratorna jedinica
Foto: Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" Šabac

U Čačku se povećava broj zaraženih i obolelih osoba od koronavirusa, zbog čega je 90 odsto kapaciteta bolničkih kovid odeljenja popunjeno, rekao je direktor Opšte bolnice u tom gradu Miroslav Sretenović.

On je novinarima rekao da sumnja da bi u narednim danima moglo da bude problema u smeštaju pacijenata koji su oboleli od kovida i da postoji mogućnost da novooboleli iz Čačka budu hospitalizovani u Specijalnoj bolnici „Anemija“ u Ivanjici.

Sretenović je rekao da je u poslednjih 24 časa u prijemnoj ambulanti pregledano 185 osoba sa simptomima koronavirusa, 60 više nego prethodnog dana, od kojih je 27 hospitalizovano.

On je ocenio da je prethodni dan u bolnici „bio najteži i najkritičniji od početka avgusta“.

Za 24 časa jedna osoba iz Čačka, starosti 73 godine, je preminula na kovid odeljenju bolnice.

Trenutno je hospitalizovano 169 pacijenata, 11 više nego prethodnog dana, od kojih je 16 u teškom stanju i petoro na respiratorima.

 

 

Među hospitalizovanima su i trudnica i dvoje dece srednjoškolskog uzrasta.

Sretenović je istakao da se u poslednje vreme na bolnička kovid odeljenja prima sve veći broj mlađih pacijenata, od kojih većina nije vakcinisana.

„Dokazano je da vakcinisani pacijenti imaju bolji tok bolesti, brže se leče. Svi najkritičniji pacijenti u bolnici su nevakcinisani“, rekao je direktor čačanske bolnice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar