dr Mihailo Luković Foto: Ljubica Sokić

Šef radnog tima za praćenje epidemije u Čačku, dr Mihailo Luković je ocenio da postoje naznake da se broj obolelih od respiratornih infekcija iz Lučana uvećava, jer u ovoj opštini radi bazen, a u tamošnjoj lokalnoj samoupravi negiraju njegove navode.

On je rekao da nije problem u vodi, već u tome što se ostvaruje veliki broj kontakata na bazenu u Lučanima i dodao da vanredna situacija u Čačku neće još biti ukinuta. Prema Lukovićevim rečima, za popuštanje mera i ukidanje vanredne situacije se nisu još stekli uslovi.

„Možemo da pričamo šta hoćemo, dok je u bolnicama armija ljudi u skafanderima, bilo bi neprincipijelno da se masa kupa. Propisi u vanrednoj situaciji su takvi da se zna šta se može, a šta ne može. Ukoliko hoćemo da otvorimo bazen to bi bilo za određen broj lica, a onda kupalište ne bi moglo da primi sve one koji hoće da se kupaju“, istakao je Luković.

Sa druge strane, u opštini Lučani kažu da je epidemiološka situacija na tom području bolja i potvrđuju da je bazen otvoren početkom avgusta.

„Na kupalištu se sprovode sve mere zaštite i poštuje se socijalna distanca. Uostalom, mi smo imali 36 osoba pozitivnih na koronavirus, a sada se taj broj smanjio na 26. Od njih je petoro hospitalizovano i svi imaju blagu kliničku sliku, a jedno lice, koje je imalo pridružene bolesti, je preminulo“, navode iz lokalne samouprave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare