Foto: N1

U čačanskom zdravstvenom sistemu uposleno je oko 1.000 medicinara, međutim za vakcinaciju protiv korone prijavilo se samo deset odsto. Kako saznaje Nova.rs ovaj broj je preciziran posle definisanja spiska za imunizaciju koji je sačinio Radni tim za praćenje epidemije kovida 19.

Kada je u pitanju „Fajzerova“ vakcina skoro da se niko i ne javlja za imunizaciju, a kako kaže naš sagovornik iz Opšte bolnice Čačak kakva će reakcija biti na cepivo „Sputnjik V“ videće se u narednom periodu.

Inače, na području Moravičkog okruga, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu, za zaposlene u dve bolnice, jednom staračkom domu i četiri Doma zdravlja postoji potreba za 204 doze vakcine.

Naravno, ne treba zanemariti činjenicu i da je veliki broj zdravstvenih radnika bio i zaražen koronavirusom.

Prema informacijama iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje, vakcine bi uskoro trebalo da stignu u Moravički okrug. Direktor te ustanove, dr Aksentije Tošić kaže da je oprema za čuvanje stigla, te da su formirani stacionarni i mobilni timovi.

„Vakcinacija će prvo biti obavljena u ovdašnjem staračkom domu. Takođe, apelujem na sugrađane koji nisu primili vakcinu protiv sezonskog gripa, mogu to učiniti u Domovima zdravlja“, poručio je on podsetivši da su one isporučene, a građani samo treba da se jave svojim izabranim lekarima.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar