Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Za protekla 24 sata koronavirusom zaraženo su još 2.653 osobe. Preminula je 41 osoba. Testirano je 12.954 građana. Na respiratorima su ukupno 242 pacijenta.

Tokom jučerašnjegdana u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 2.715, a od posledica zaraze umrlo je još 39 osoba.

Testirane su ukupno 11.202 osobe.

Na respiratorima je bilo, 259 pacijenata.

* * *

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta bitku sa koronom izgubilo je više od 60 lekara, a među njima je i Nenad Maksimović anesteziolog star 37 godina. Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom pandemije koronavirusa bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“, gde je i preminuo. Vedrog duha, angažovan i željan toga da se ceni njegova profesija.

* * *
Osoblje iz Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ danas sahranjuje svog kolegu – medicinskog tehničara Marka Bjelicu, koji je bitku sa koronom izgubio u 41. godini.

* * *

U Zlatiborskom okrugu za vakcinu zainteresovano manje od trećine zdravstvenih radnika. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, od 2.500 zaposlenih zdravstvenih radnika u deset opština okruga, za vakcinaciju se izjasnilo i potpisalo saglasnost njih 700.

Među zdravstvenim centrima širom Srbije, u kojima je počela vakcinacija zdravstvenih radnika, još uvek nema Zdravstvenog centra Užice. Sve je spremno za prvu vakcinaciju, za koju je zainteresovano manje od trećine zdravstvenih radnika.
* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)