Foto: N1

Nakon sednice Stručno opertivnog tima za higijensko epidemiološke mere, Štab za vanredne situacije grada Bora izdao je preporuku da sve srednje škole od sutra do 04. decembra budu na onlajn nastavi. Onlajn nastava treba da se organizuje i za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola, dok se za učenike od prvog do četvrtog razreda održava redovna nastava u skladu sa epidemiološkom situacijom u školama.

„O ovim preporukama biće obavešteno Ministarstvo prosvete i obrazovanja i one će stupiti na snagu onda kada resorno ministarstvo to odobri, a verujemo da ćemo vrlo brzo dobiti saglasnost. Preporuka je upućena i svim poslodavcima na teritoriji grada Bora da organizuju rad od kuće, tamo gde je moguće“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Gradonačelnik je apelovao na građane da smanje izlaske i javna okupljanja.

Štab je izdao naredbu kojom se od sutra skraćuje radno vreme barova, kafića, restorana, klubova, kladionica, tržnih centara do 18 sati.

Štab je izdao zaključak da se u ustanovama, preduzećima i drugim pravnim licima čiji je osnivač grad Bor omogući zaposlenima rad od kuće gde to radni proces dozvoljava,  a ista preporuka je upućena i ostalim poslodavcima na teritoriji grada Bora.

Trenutno je 506 aktivno pozitivnih slučajeva na virus korona. Od ovog virusa obolelo je 21 zdravstveni radnik u borskom Domu zdravlja i to osam doktora, dva nemedicinska radnika, dok su ostalo medicinski tehničari.

U borskoj opštoj bolnici trenutno je 71 bolesnik hospitalizovan na grudnom i internom odeljenju, od čega je 37  pozitivno i četvoro je na respiratorima.  Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice Bor od 62 zdravstvena radnika koji ne rade, 41 je pozitivan i 21 je u izolaciji zbog kontakata sa pozitivnim osobama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar