Foto: Shutterstock

Četvorogodišnja devojčica u Boru zaražena je koronavirusom, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Kako je objasnila direktorka borskog Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević, devojčica nema simptome i dobro se oseća.

„Ona je, s obzirom da je bila prepoznata kao kontakt, već bila u izolaciji i nije dolazila u dodir sa drugim osobama. Testirani su i njeni roditelji i sestra i oni su negativni. Sada je pregledao pedijatar, nema nikakvih simptoma i devojčica se nalazi u kućnoj izolaciji“, kazala je dr Radosavljević.

Najnoviji podaci govore da je pet novih osoba pozitivno na koronavirus, i trenutno ima ukupno sedam obolelih od ove bolesti. U međuvremenu su se dve osobe izlečile a jedna je preminula.

Direktor Opšte bolnice Bor dr Goran Joksimović kazao je da je preminuli pacijent bio dugogodišnji onkološki pacijent.

„Reč je o muškarcu starom 65 godina koji je pored korone imao i malignu bolest sa metastazama“, kazao je dr Joskimović, koji je naglasio da se trenunto na Grudnom odelenju bolnice nalazi pet osoba od kojih je dvoje pozitivno na Covid-19.

Od početka pandemije na teritoriji Bora ukupno je registrovano 287 slučajeva virusa korona, od kojih se 272 oporavilo, a osam osoba preminulo.

Autor: S.J.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar