Foto: S.J/Nova.rs

U Domu zdravlja u Boru stigle su prve doze Fajzerovih vakcina i počela je vakcinacija zdravstvenih radnika. Za sada se oko 160 zdravstvenih radnika prijavilo za vakcinu, iz Doma zdravlja i opšte bolnice Bor, a u staračkom domu „Vila Katarina“ u Boru oko 14 štićenika i dva radnika.

„Radim u kovid ambulanti i odlučila sam da primim prvu vakcinu koja je stigla, kako bi se zaštitila“ rekla je dr Vesna Stanković, doktor u Domu zdravlja.

Fajzerovu vakcinu primio je i dr Tomislav Ilić, ortoped u opštoj bolnici.

„Dočekali smo i taj dan da vakcine stignu u naš grad. Nadam se da će građani biti zadovoljni i pozivam ih da se prijave za vakcinaciju kako bi se zaštitili. Verujem da su sve vakcine kvalitetne i mislim da je ovo spas za sve građane“ naveo je dr Tomić.

Dr Javorka Stankulić, načelnica epidemiološke službe borskog Doma zdravlja istakla je da će oni koji su sada primili Fajzerovu vakcinu, za tri nedelje primiti drugu dozu te vakcine, kao i da je dobijeno uputstvo i za rusku Sputnik vakcinu.

„Počela je vakcinacija zdravstvenih radnika i starih lica u staračkom domu i zaposlenih u staračkom domu. Dobili smo 75 doza, od kojih je 50 za bolnicu i 25 za starački dom i dom zdravlja. Za tri nedelje se prima druga doza, a u međuvremenu ćemo dobiti još doza i treba da vakcinišemo ostale zainteresovane. Nadamo se da će i ruska vakcina uskoro da stigne. Vakcina  se čuva na jako niskim temperaturama i samo pet dana može biti rastopljena u frižideru. Vakcina je nešto što nam može pomoći i verujem da ćemo tako trajno rešiti problem“ rekla je dr Stankulić.

Naglasila je da se građani i kod svog izabranog lekara mogu raspitati da im oni preporuče koja bi za njih vakcina možda bila najbolja da je prime.

Interesovanje kod zdravstvenih radnika da se vakcinišu, prema njenim rečima, raste naročito od kada su počele da pristižu prve doze vakcina.

U Boru je trenutno u padu broj novoobolelih od virusa korona i od 16. janura će se i prvi i kontrolni pregledi obavljati u kovid ambulanti „Rudar“ koja će raditi od sedam do 20 sati.

Na današnji dan 55 osoba se oporavilo od virusa korona i trenutno je 315 ljudi na teritoriji grada Bora pozitivno na ovaj virus.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar