Autobuska stanica u Kraljevu Foto:Nova.rs

Prvi pokušaj rekonstrukcije dotrajale i potpuno devastirane autobuske stanice u Kraljevu nije uspeo. Nakon raspisanog konkursa nije stigla nijedna ponuda.

Autobuska stanica u Kraljevu pravno to više i nije, i već nekoliko godina ima status stajališta. To znači da nema prava da naplaćuje usluge i peronizaciju, nije uspeo.

Pojedini, oni stariji, kažu da je autobuska stanica u vreme inflacije i ratova na prostorima bivše Jugoslavije, izgledala savršeno. A danas, kao scene iz niskobudžetnih horor filmova.

Autobuska stanica u Kraljevu Foto:Nova.rs

Na javni konkurs za izradu projekta rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje ovog objekta, koji je u novembru prošle godine raspisalo Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta iz Kraljeva, a za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,5 miliona dinara, nije stigla nijedna ponuda. Zato je 6. januara obustavljen postupak.

PROČITAJTE JOŠ

Lokalna samouprava navodno nije odustala od projekta, pa se očekuje da će uskoro biti raspisana nova javna nabavka.

Autobuska stanica u Kraljevu Foto:Nova.rs

Prema rečima nadležnih iz ovog javnog preduzeća, ovaj projekat obuhvaćen je Programom preduzeća i za ovu godinu, pa kako objašnjavaju predstoji da, posle usvajanja Plana javnih nabavki, pokrenu novi postupak za raspisivanje konkursa namenjenog izradi projektno-tehničke dokumentacije.

Autobuska stanica je sredinom 2021. godine postala vlasništvo Grada Kraljeva, koji je iz budžeta bivšem vlasniku, preduzeću „Autotransport“ u stečaju, isplatila 80 miliona dinara.

Autobuska stanica u Kraljevu Foto:Nova.rs

Čekajući rekonstrukciju oronule stanice, ona izgleda sve tužnije. Pogotovo za one koji se po prvi put nađu u Kraljevu.

„Izgleda kao neko mesto u kojem se dogodilo nešto strašno. Apokaliptično“, kaže student Miloš koji je čekao autobus za Beograd.

Raspisivanje novog konkursa se očekuje u prvom kvartalu ove godine, ali će sama izrada projekta sigurno potrajati bar šest meseci. I tek nakon toga će se konačno saznati koliko bi koštala rekonstrukcija i adaptacija autobuske stanice u Kraljevu.

BONUS VIDEO: Bugarski voz u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare