Nova autobuska stanica, novembar 2021. Foto: Nova.rs

Kada će izgradnja nove autobuske stanice u novobeogradskom Bloku 42 biti završena i dalje nije poznato, jer do sada je probijeno nekoliko rokova. Poslednji rok bilo je proleće ove godine, ali od tada, radovi nisu napredovali. Prema poslednjim najavama, čekaćemo je do 2024. godine.

Na gradilištu samo jedan „radnik“, onaj koji ga čuva. Mašine parkirane, radovi jedva da se vide od trave. A prema poslednjem obećanju, već sada je na toj stanici trebalo da bude putnika.

„Projekat nove autobuske stanice je potpuni debakl. Kao što znate, ugovor je potpisan još 2017. godine. Rokovi su bili za završetak radova kraj 2019. pa 2020. pa proleće ove godine. Novi gradonačelnik je pominjao da će se sve znati ili biti gotovo pred realizacijom ove godine na jesen“, kaže Nikola Jovanović iz CLS.

„Mi ćemo to pokušati da rešimo u najskorijem periodu, da vidimo koji su uslovi da bi mi to preuzeli od BAS, da im se isplate ti troškovi koje su imali. Oni nisu ispunili uslove ugovora koje su morali kada su dobili parcelu, da mi to završimo sa Vladom Srbije“, rekao je gradonačelnik Šapić 29. juna ove godine.

„Čak je nova gradska vlast ove godine smanjila budžet za autobusku stanicu za 103 miliona dinara. Ja prosto moram da ih pitam ovako javno: Kako vas bre nije sramota?“, pitao je.

Sramote nema, jer je prema rečima gradonačelnika, kriv BAS, čiji su se radnici nedavno i bunili, ali zbog ostalih problema.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Beogradska autobuska stanica – borba između Šapića, direktora i sindikalaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar