Sud u Čačku Foto: Nova.rs

Nakon što je dr Divna Simović Šiljković iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ispričala je da je dobila upozorenje rukovodstva pred otkaz ugovora o radu, jer je na Fejsbuku podržavala proteste, a i sama bila učesnik na blokadama u Preljini, usledila je tužba glavne sestre ovog Doma Zdravlja, zbog povrede ugleda i časti. Doktorka je tada iznela informaciju da iako je poverenik Narodne stranke u Gornjem Milanovcu, ne vrši nikakav politički pritisak na kolege, dok u isto vreme direktor, njegovi pomoćnici i glavna sestra prisiljavaju zaposlene da idu na mitinge SNS.

Suđenje u Osnovnom sudu u Čačku praktično nije ni počelo jer advokat Dušan Vujošević zatražio od suda da se njima dostavi snimak dela emisije zbog koje je podneta tužba.

“Tražili smo da nam se dostavi taj video snimak kako bi ga pregledali i razmotrili da li izvučen iz opšteg konteksta. U to vreme je Divan Simović davala mnogim medijima izjave. To su sve razlozi”, kazao je Vujošević.

Dr Divna Simović Šiljković, koja je specijalista opšte medicine, ispričala je da misli da je politička pozadina, osnova priče.

“Pritisci su se nastavili još jače. U Domu zdravlja je oformljena komisija za procenu mobinga a ja sam od direktorka optužena da smo glavni mober. Da utičem na sestre i ostale zaposlene“, kaže ova doktorka.

Foto: Nova.rs

Zanimljivo je da je kao svedok po tužbi glavne sestre Jasminke Topalović predložen direktor Doma zdravlja Aleksandar Čivović. Ona je istakla da je ispolitizovano sve, a da se to može posebno videti u lokalnom zdravstvu. Naglasila je i da se direktor Doma zdravlja više puta obraćao iz prostorija SNS. Zbog svojih političkih aktivnosti, u decembru je dobila rešenje da je stekla sve uslove za raskid ugovora o radu, a navedeni razlozi su bizarni.

“Dolazak biciklom na posao i parkiranje istog u lekarskoj sobi, nenošenje adekvatne medicinske uniforme i kašnjenja na posao”, pisalo je u upozorenju pred otkaz.

BONUS VIDEO: Spiskovi stanara u Čačku u rukama SNS-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare