Tužan prizor: U Beogradu posečena cela parcela zdravog drveća

Podeli:
Drveće, posečeno drveće, stabla
Foto: Printscreen/Twitter/Savski nasip/@savski_nasip

Uznemirujući i poražavajući snimak osvanuo je juče na jednom Twitter nalogu. Naime, na snimku se može videti kako je na parceli novog vlasnika u Botićevoj ulici u Beogradu posečena cela šuma zdravog drveća.

Loša ekološka situacija u Srbiji koja se unazad mesecima bori sa zagađenjem vazduha dodatno je otežana neosetljivošću i nemarnošću građana. Kako se na Twitter nalogu pod imenom Savski nasip može videti, na lokaciji Botićeva 12 isečena su sva stabla sa parcele.

Iza naloga koji je podelio snimak navodno stoji neformalna grupa građana koja se suprotstavlja ugrožavanju bezbednosti, otimanju nasipa i kršenju građanskih prava.

Po komentarima ispod tvita može se videti koliko su građani gnevni zbog ovakvog postupka. Mnogi smatraju da je u pitanju kršenje zakona, te da vlasnik postupa samovoljno.

 

Drveće, posečeno drveće, stabla, komentari, komentar
Foto: Printscreen/Twitter

 

Drveće, posečeno drveće, stabla, komentari, komentar
Foto: Printscreen/Twitter

 

Ipak, ima onih koji daju i racionalna objašnjenja, poput toga da na privatnom posedu svaki vlasnik ima pravo da radi šta želi, kao i da neko sigurno nije kupio zemlju da na njoj gaji drveće već da gradi objekte.

Drveće, posečeno drveće, stabla, komentari, komentar
Foto: Printscreen/Twitter

 

Šta je razlog seče i uništavanja velikog broja drveća nije poznato, ali je očigledno da građanima smeta i da su razočarani ovako bahatim i sebičnim postupcima onih na čijoj zemlji se šuma nalazi. Očuvanje biodiverziteta i prečišćavanje i onako prezagađenog vazduha u prestonici izgleda da ipak nije svima prioritet.

Bonus video: Izjave o šumama u Srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram