Nis tvrdjava
Parkirani autobusi ispred niške Tvrđave Foto:BETAPHOTO/BILJANA LJUBISAVLJEVIC

Kako saznaje Nova.rs predsednik, zamenik i član odbora Samostalnog sindikata "Autoprevoz Čačak" dobili su otkaze, jer su organizovali proteste u tom preduzeću zbog loših uslova rada i visine zarada.

„Njih petorica su učestvovali u organizaciji protestnih skupova, bili su suspendovani. Trojica su dobili otkaze. Pa ako su svi pogrešili, bilo bi logično da ih isto tretiraju“, otkriva naš izvor.

Slična situacija se dogodila i u „Juri“ i na beogradskom aerodromu, podseća sagovornik našeg portala.

„Oni su od 1. juna nezaposleni, čekali su rešenja koja su im juče uručena“, napominje naš izvor i dodaje da im je na 27 strana ‘objašnjeno da su ‘ugrozili poslovanje kompanije’.

„Ujedno Grad Čačak je prebacio 100 miliona dinara za funkcionisanje gradskog prevoza – penzionere, đake…Gradonačelniku Čačka, Milunu Todoroviću je ukazivano da Izraelci šikaniraju vozače i radnike.

PROČITAJTE JOŠ

„On je kao pokušao kod nekog njihovog menadžera da reši situaciju, ali se završilo sa otkazima“, naglašava naš sagovornik.

Kako Nova.rs, takođe, otkriva, podneta je tužba protiv „Autoprevoza“ zbog nezakonitih otkaza, a potom će uslediti prijava inspekcijama.

„Ova država je izgubila kompas, ljudi u „Autoprevozu“ voze za 45000 plate, 50 dinara su im naknade za topli obrok, a prave do 270 časova vozeći, što je po zakonu zabranjeno“, objašnjava naš izvor i dodaje:

„Zato ćemo im ‘natovariti’ sve moguće inspekcije. Ali stranci ne poštuju naše zakone, koriste ljude da rade za sitne pare. Ne znam kada će se ovaj narod osvestiti“, zaključuje naš izvor.

Inače, u „Autoprevozu“ Čačak koji obavlja gradski, prigradski i međugradski saobraćaj, zaposleno je 106 vozača autobusa. Ovu firmu je 2007. godine privatizovala kompanija ‘Kavim’ iz Izraela.

***

BONUS VIDEO:  Protest radnika Laste

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar