Čačak - gužve na punktovima za vakcinaciju Foto:Nova.rs

Čačani stariji od šezdeset godina koji se nisu prijavili posredstvom portala e-Uprava, ili, pak čekaju poziv, moći će da prime vakcinu protiv koronavirusa tokom nadolazećeg vikenda, rečeno je portalu Nova.rs u čačanskom Zavodu za javno zdravlje. Mogućnost za imunizaciju imaće i oni koji još uvek nisu poslali svoje podatke e- Upravi, dodaju iz ove ustanove. Interesantno je da su na pojedinim punktovima, poput Doma kulture, pozivali Čačane da prime vakcinu, jer je, kako kaže naš izvor, odziv građana mali.

„Vakcinacija će se obavljati u prostorijama mesnih zajednica Ključ i Ljubić kej, od 12 do 20 časova, ali  i ambulantama u Mrčajevcima, Slatini i Trbušanima, u terminu od 10 do 17 sati“, navodi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, oni koji su zainteresovani za vakcinaciju moći će da prime cepivo kineskog proizvođača „Sinofarm“, ali ukoliko neko želi da primi neku drugu, biće mu i to omogućeno.

„Žitelji Čačka kojima je zakazana imunizacija tokom subote i nedelje biće vakcinisani u Domu kulture i ateničkoj Plavoj hali“, navodi sagovornik portala Nova.rs.

POGLEDAJTE JOŠ:

Od početka vakcinacije u Čačku je po jednu dozu cepiva primilo skoro 25 hiljada žitelja grada pored Morave. Takođe, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđeno je još 95 slučajeva zaraze koronavirusom.

Kovid-19 potvrđen je kod 39 lica iz Čačka , 31 iz Gornjeg Milanovca,7 iz Lučana i 25 iz Ivanjice . U obzir su uzeti  PCR i antigenski testovi.

Prema podacima iz čačanske bolnice u minulom danu u ovoj ustanovi preminula su dva pacijenta. Reč je o licima iz Ivanjice (67) i Lučana (72), a obe osobe su imale pozitivan PCR nalaz. Na kovid odeljenjima trenutno je hospitalizovano 108 pacijenata, jedan više nego juče. Na odeljenju ginekologije nalaze se četiri pacijentkninje inficirane koronavirusom, jedna trudnica i tri žene koje su se porodile.

U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljeno je desetoro pacijenata sa simptomima koji ukazuju na infekciju koronavirusom, a šestoro ih je upućeno na kućno lečenje. Bio je i jedan transport u kragujevački Klinički centar.

U respiratornom centru smešteno je šestoro najtežih bolesnika, a jedan oboleli je priključen na mehaničku ventilaciju. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 104 pregleda, od kojih su  53 bila prva.

Inače, u trećem talasu epidemije kornavirusa u Moravičkom okrugu, koji obuhvata Čačak, Ivanjicu, Gornji Milanovac i Lučane do sada je preminulo 285 osoba koje su lečene od kovida 19,  a od tog broja je 207 Čačana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar