Branislav Tiodorovic Medju nama
Branislav Tiodorović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Broj zaraženih koronom je danas značajno porastao, pa je sa jučerašnjih 457 danas dostigao 752. "Ako nastavimo ovako, bez obzira na to što je nepopularno, bez obzira na to što će ljude pogoditi i socijalno i psihološki, moraćemo da razmišljamo o tome da ograničimo radno vreme kafića i restorana do 22h ili do 24h. Noćni klubovi će u tom slučaju morati da stanu", kaže za Nova.rs član Kriznog štaba, epidemiolog Branisalv Tiodorović.

Na pitanje koja je to granica kada mere treba pooštravati, Tiodorović odgovara: Rekli smo i ja i Kon da je to 1.000. To je pretpostavka.

Kaže i da još nije stigao poziv za novu sednicu Kriznog štaba, ali ga uskoro očekuje.

„Mislim da ćemo se zbog ovakve situacije satsati tokom ove nedelje. Da li će to biti krajem nedelje, videćemo“, kaže Tiodorović.

Objašnja i kako nam se desio porats broja zaraženih.

„Ovo govori da mi sada imamo talas onih koji dolaze sa mora iz Grčke, Crne Gore, Hrvatske. To su žarišta i u svim tim zemlja su već pooštrili mere, bez obzira na to što je njima turizam najvažnija grana ekonomije, svi su oni već skratili radno vreme noćnih klubova, zabranili žurke. Ukoliko ovo nastavi da raste, moraćemo da razmišljamo šta ćemo“, kaže Tiodorović.

On, ipak, podseća da postoje mere koje nikada nisu ukinute, a koje se zaobilaze.

„Maska u zatvorenom prostoru, fizičko odstojanje – odnosno distanca i dezinfekcija. Sve to treba da se shvati ozbiljno“, kaže Tiodorović.

On podseća da je održavanje svih festivala i većih dešavanja bilo dozvoljeno u trenutku kada su stvari „bile pod kontrolom“.

 

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare