Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da bi se popuštanje mera protiv korone u odnosu na ugstitelje, ako bi to toga došlo, odnosilo na otvaranje letnjih bašta i upozorio da se virus brzo širi.

„Trenutna situacija je takva da je visok broj pozitivnih, obolelih, hospitalizovanih i umrlih, a kako će biti u narednim danima videćemo. Ako bi se popuštalo sa merama koje se odnose na ugostitelje, važno je reći da bi to trebalo da se odnosi na bašte, jer na otvorenom manji je rizik od zaražavanja, ali uz maksimalno poštovanje mera“, rekao je Tiodorović za Blic.

Tiodorović, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, podsetio je da će za nedelju dana veliki broj naših ljudi doći u domovinu zbog katoličkog Uskrsa što može predstavljati svojevrsni rizik, te apeluje na mere opreza u danima koji slede, jer nas nakon toga očekuje novi talas.

Branislav Tiodorović Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

„Apel je da se ponašamo svi racionalno i odgovorno. Virus se brzo širi i toga moramo biti svesni. Stiže lepo vreme, pravo proleće, biće više druženja, zato apelujem na sve da ne zaborave koliko dnevno imamo novoobolelih, da su bolnice pune i da se uzdrže od svakog vida zabave i okupljanja. Nedelju dana posle katoličkog Uskrsa možemo očekivati jedan talas, a posle ćemo videti kako će se dalje odvijati“, naglasio je Tiodorović, pozivajući građane da se vakcinišu.

Naredna sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone bi, prema nekim najavama, mogla da se održi u ponedeljak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar