Tijanić i Tirnanić dobili ulicu u BG, dobija i Brisel

Društvo 18. dec. 202016:35
Podeli:
Skupština grada Beograda Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

Skupština grada Beograda usvojila je odluku o imenovanju ulica po Aleksandru Tijaniću, Bogdanu Tirnaniću, Predragu Milojeviću i Miroslavu Radojčiću, Draganu Sakanu, Dinku Tucakoviću i Milanu Vukosu, a Beograd će odlukom odbornika dobiti i Briselsku ulicu.

Usvojena je i odluka da se podigne spomenik-bista začetniku fudbala u Beogradu i Srbiji Hugu Buliju.

Zamenica predsednika Skupštine grada i predsednica Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović je obrazlažući predlog da Beograd dobije Briselsku ulicu na prostoru „Beograda na vodi“ u Savskom amfiteatru istakla da Srbija, kao zemlja na putu evropske integracije i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, kontinuirano jača ekonomsku i kulturnu saradnju sa zemljama članicama Evropske unije, kao i sa samom unijom.

„Ime Beograd nalazi se na uličnim tablama velikog broja evropskih gradova, a medju tim gradovima nalazi se i Brisel. Beogradska ulica krasi belgijsku prestonicu decenijama unazad i zato bismo imenovanjem Briselske ulice u srpskoj prestonici nastavili putem medjusobnog poštovanja i uvažavanja dveju država i zajedničke saradnje izmedju dva grada u svim oblastima“, rekla je ona.

Usvojena je i odluku da se nagrada grada ubuduće zove Nagrada grada Beograda – Despot Stefan Lazarević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar